Tamara Malešević iz Inđije briljira na teniskim turnirima

0

Za teniserku Tamaru Malešević iz Inđije u njenom rodnom gradu se malo zna ali u svetu tenisa je ime koje se sve češće pominje kao veliki potencijal srpskog tenisa. Sa samo 16 godina Tamara je postigla izuzetne rezultate i teniski stručnjaci joj predviđaju uspešnu karijeru. Na nedavno održanim turnirima u Francuskoj i Italiji iz kalendara Evropskog tenisa u konkurenciji do 16 godina, Tamara je ostvarila izvanredne rezultate.

U singl konkurenciji osvojila je turnir „Torneo Internazionale U16 ‘Città di Crema’“ održanog u italijanskom mestu Krema, pobedivši domaću teniserku Lisu Pigato sa 6:2 i 7:5. U dublu u paru sa Timeom Visontai(Mađarska) stigla je do polufinala. U francuskom gradu Avinjonu Tamara je u singlu stigla do četvrtfinala dok je u paru sa zemljakinjom Mihaelom Đaković izgubila u finalu od para Pelikano-Novikova.
Ranije ove godine, Tamara je u konkurenciji do 16 godina trijumfovala na Letnjem prvenstvu Srbije koje je održano na terenima teniskog kluba „Taž“ u Nišu.

Tamara Malešević je članica B tima reprezentacije Srbije i kako kaže, želela bi da ostvari želju da uđe u krug najboljih VTA igračica. Izuzetnu posvećenost sportu dopunjuje podrška porodice bez koje ne bi ostvarila dosadašnje rezultate, ali i teniskih stručnjaka koji su u njoj prepoznali veliki potencijal. Kako kaže, čvrsto stoji na zemlji svesna da bez napornog i istrajnog rada nema rezultata. „U ovoj 2016. godini želim da zadržim mesto u B timu Srbije, a nastojaću i da uđem u A tim. Nastojaću takođe da nastavim da igram na turnirima TE(Tennis Europe), a u drugoj polovini godine ću da se oprobam i na ITF turnirima. Generalno, planiram da kvalitetnim i konstantnim radom napredujem u narednim godinama“, kaže Maleševićka.

Tamara je prošle godine odigrala devet jakih turnira. Igrala je dva finala, u junu na Adriatik kupu u Velikom Lošinju i u avgustu u Makedoniji gde je uz finale u singlu osvojila titulu u dublu. U Nišu je u julu igrala polufinale, a uzela je još jednu titulu u dublu. Polufinale u singlu igrala je u septembru i u Španiji, uz još dva singl četvrtfinala (Zenica u maju i Mađarska u junu).

Podeli.

Ostavite komentar

1 × 2 =

Created by smartcode