Šid: Za sport 22,5 miliona dinara

0

Za programe iz projekte iz oblasti sporta iz budžeta opštine Šid ove godine je opredeljeno 22,5 miliona dinara.

Na osnovu Zakona o sportu i Pravilnika o načinu i postupku ostvarivanja prava na dodelu sredstava iz opštinskog budžeta, ova sredstva su raspoređena za 51 sportski klub na području šidske opštine.

Fudbalski klub Radnički iz Šida takmički se Srpskoj ligi Vojvodina i na svojevrstan način predstavlja okosnicu sporta, a naročito fudbala na području šidske opštine. Ove godine na osnovu projekta šidski Radnički će iz opštinskog budžeta dobiti 4,5 miliona dinara. S obzirom na velike troškove takmičenja u višem rangu ova sredstva biće iskorišćena na obezbeđivanje uslova za učešće u takmičenju Srpske fudbalske lige.

Fudbalski klub Radnički planira da odneguje sopstvene igračke kadrove kroz omladinsku školu fudbala. Upravo je briga o novim sportskim naraštajima i učešće dece u sportskim aktivnostima jedan od prioriteta lokalne samouprave.

Iz opštinskog budžeta ove godine je za projekte i programe iz oblasti sporta opredeljeno ukupno 22,5 miliona dinara. Sredstva su raspoređena na ukupno 51 sportski klub na području šidske opštine. Zastupljeni su svi sportovi i svi nivoi takmičenja od najnižeg do najvišeg.

rtv

Podeli.

Ostavite komentar

ten − 6 =

Created by smartcode