Ruma: Završen humanitarni turnir „Dr Žarko Miladinović“

0

Finalnom utakmicom u kojoj su nastupile ekipe „Gimnazija Stevan Puzić“ i „Drugari Ruma“ sinoć je okončan humanitarni turnir u malom fudbalu „Dr Žarko Miladinović“. Slavili su igrači rumske Gimnazije, ipak, rezultat je ovog puta bio u drugom planu. Turnir pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, a u organizaciji Hram Silaska Sv. Duha na apostole, imao za cilj prikupljanje sredstva za socijalno ugroženu porodicu Tepša iz Hrtkovaca. Na turniru je nastupilo 15 ekipa i svi učesnici su dobili na poklon krst Svetog Stefana Dečanskog, dok su tri najbolje ekipe dobile i medalje.

Koliko je sredstava prikupljeno na ovogodišnjem turniru biće uskoro poznato, kaže protojerej i arhijerejski namesnik rumski Sreten Lazarević.

„Zahvalio bih se svim ekipama na učešću i svim humanim ljudima koji su odvojili svoja sredstva kako bi pomogli porodici Tepša. Napomenuću da ovim turnirom nije završena akcija prikupljanja humanitarne pomoći. Akcija u školama biće završena tokom naredne nedelje i kad sve bude okončano objavićemo šta se sve skupilo i šta smo sve učinili sa prikupljenim sredstvima“, naglasio je Lazarević.

Juče su odigrane i dve revijalne utakmice. Veterani Partizana nadigrali su veterane Rume, a u meču osnovnih škola „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovaca i OŠ „I.L. Ribar“ iz Rume, bolji su bili hrtkovački đaci. Taj meč je bio deo projekta „Prevencija bolesti zavisnosti“ u kojem je učestvovalo svih 11 osnovnih škola.

„Opština Ruma kao i uvek podržava ono što doprinosi razvoju mladih ljudi u zdravom, sportskom duhu, kvalitetnom pristupu životu, korišćenju svih resursa kulture, umetnosti i sporta. Pobednik turnira u okviru projekta „Prevencija bolesti zavisnosti“ je osnovna škola u Hrtkovcima. Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ je bila promoter projekta i škola koja je dala najviše učesnika u svim aktivnostima. Čestitam svima i nadam se da će sledeće godine biti još masovnije i kvalitetnije i takmičenje, a i projekat koji će nadam se zaživeti i postati tradicionalan“, rekao je šef Odeljenja za društvene delatnosti Svetislav Damjančuk.

Humanitarni turnir je sastavni deo manifestacije „Dani ruske sestre milosrđa Natalije Bernjikove“ koja se završava u subotu, 25. novembra predavanjem Milana Micića „Srpski dobrovoljački pokret u Prvom svetskom ratu“. Predavanje počinje u 19 časova u Kulturnom centru u Rumi.

Podeli.

Ostavite komentar

14 + eighteen =

Created by smartcode