Ruma: Dodeljene nagrade najboljim sportistima za 2016. godinu

0

Najbolji sportisti Opštine Ruma za 2016. godinu su tekvondoisti TK „Zmaj“ Iris Jović Vujaković i Draško Jovanović.

TK „Zmaj“ je izabran i za najbolji muški klub, dok je u ženskoj konkurenciji nagrađen Atletski klub „Ruma“.

Svečanost na kojoj su dodeljene nagrade najboljim u prošloj godini je održana je sinoć u holu Kulturnog centra Ruma. Dodela nagrada je protekla u znaku borilačkih sportova i rumskog Tekvondo kluba „Zmaj“ kome su pripala čak četiri priznanja. Pored Iris i Draška, nagrade za najbolji klub u muškoj konkurenciji, nagrađen je i trener rumskih tekvondoista Borislav Krstić.

Priznanja umesto nagrađenih tekvandoista primili su njihove kolege iz kluba, prijatelji i rodbina, jer su Iris, Draško, kao i njihov trener Borislav opravdano bili odsutni sa večerašnje ceremonije. Rumski sportisti su otputovali u Maribor gde učestvuju na turniru „Slovenija open“ koji se boduje za Svetsko prvenstvo, kazao je Milorad Dakić, takođe trener u TK „Zmaj“.

U ime lokalne samouprave nagrađenim sportistima se obratio predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, koji im se zahvalio na promociji naše opštine i poželeo im uspeha u nastavku karijera.

„Opština Ruma iz godine u godinu povećava iznos sredstava koje izdvaja za sport. Pored 25 miliona dinara za funkcionisanje klubova i 6,2 miliona za zakup termina u salama, obezbedili smo i 20 miliona koje ćemo uložiti u unapređenje sportske infrastrukture. Dobra infrastruktura je preduslov za bolje rezultate, ali i magnet za decu koja tek treba da počnu da se bave sportom. Neka uspesi u 2016. godini budu podstrek za još predaniji rad, svima želim sve najbolje, još bolje rezultate u nastavku karijere i da vas zaobiđu povrede“, rekao je Mančić.

Na sinoćnjoj svečanosti dodeljene su i dve posthumne nagrade Siniši Sremcu i Miroslavu Markoviću. Uručene su i čak četiri specijalne nagrade Svetlani Bilić, Jovani Mušicki, Dragani Špehar iTanji Đapić. Za najboljeg sportskog radnika izabran je Branislav Mirić, koji je svoju novčanu nagradu poklonio rumskom KMF „Viking“. Za najboljeg pedagoga fizičke kulture u srednjim školama priznanje je otišlo u ruke višestruko nagrađivane Vere Milovančević iz Gimnazije „Stevan Puzić“. U kategoriji osnovnih škola nagradu su podelili profesori Dušan Dimić iz OŠ „Veljko Dugošević“ i Zdravko Barić iz OŠ „Dušan Jerković“. Najbolja osnovna škola je OŠ „Veljko Dugošević“, a srednja Gimnazija „Stevan Puzić“.

U kategoriji radničko – sportskih igara nagrađeni su kompanija „Albon“ i Dušan Srdanović.

Džudistkinja „Slovena“ Ana Bjelić najbolja je juniorka Opštine Ruma, dok su u konkurenciji juniora nagrađeni Ilija Vukotić iz Kik boks kluba „Ru-09“ i Nenad Jovanović iz Bokserskog kluba „Sloven“. U najmlađoj pionirskoj konkurenciji najbolji su Stefan Simić iz Džudo klub “Sloven“ i Katarina Orlović iz Džudo kluba „Ruma“.

Tradicionalno na svečanosti su dodeljene i nagrade Opštinskog fudbalskog saveza Rume. Predsednik OFS Ruma Slobodan Popović uručio je pehar za najboljeg fudbalera Nenadu Rakiću, dok je nagradu za najbolji klub dobio FK „Borac“ iz Klenka.

Podeli.

Ostavite komentar

5 + fourteen =

Created by smartcode