Odbojka: Poraz Inđinčana

0

U Kraljevu je odigran derbi začelja i utakmica koja mnogo toga odlučuje oko direktnog ispadanja iz odbojkaške elite.

„Ribnica“ je od početka stekla lepu rezultatsku prednost, povela 14:8, ali je tada tim Vladimira Šarenca režirao prvi pokušaj preokreta (14:12), ne i više od toga. Činilo se na 19:13 da je sve gotovo, ali je Elezović serijom servisa vratio rezultatsku neizvesnost – 19:17. Usiljanin je prekinuo niz gostiju i više nije bilo dileme.

Na početku drugog perioda, bolja igra Inđinčana. Pešut je bio odličan u napadu, Elezović je sjajno distribuirao lopte, za 5:9. Kada su gosti, posle četvrtog bloka Kovačevića otišli na 15:11, Boško Mačužić je uzeo prvi tajm-aut. To nije donelo boljitak u igri njegovog tima. Za Pešuta nije bilo rešenja, ali se i „Ribnica“ nije predavala. Na servise Okošanovića stigli su domaći na poen zaostatka (22:23), ali su gosti posle pecanja Usiljanina ipak stigli do izjednačenja – 23:25.

„Ribnica“ je otresito počela treći set. Poveli su „musketari” 7:3, ali je „Inđija“ uspela da stigne do izjednačenja – 9:9. Ipak, posle dobrih blokova i odbrana, te sigurnih napada Ćosića, „Ribnica“ je otišla na 16:10, što je bio znak da reaguje Šarenac tajm autom. Nije mu pomoglo, jer je serija „Ribnice“ potrajala i posle 18:10, bilo je jasno da će Kraljevčani ponovo povesti.

Gosti nisu želeli da potpišu predaju na početku četvrtog seta, pa je do 12:11 bilo neizvesno, a onda su domaći serijom od 5:0 praktično rešili ovaj meč. Još malo neizvesnosti bilo je pri rezultatu 22:19, ali je „Ribnica“ znala da završi dobro započeti posao i stigne do velike pobede, Ribnica – Inđija 3:1.

Podeli.

Ostavite komentar

6 + 3 =

Created by smartcode