Od Kupinova do bečkog Rapida

0

milan-djuricic-(2)Fudbalski put Milana Đuričića (16) vrlo je zanimljiv i po malo liči na bajku! Prvi put je stao između stativa u rodnom Kupinovu, a trenutno se dokazuje u bečkom Rapidu.

– Ozbiljnije sam počeo trenirati u Kupinovu 2010. godine kod Andrije Karpuzova – kaže Đuričić – U to vreme učestvovali smo u „Fer-plej ligi Dragan Mance“ u Beogradu, gde smo u konkurenciji 26 ekipa zauzeli drugo mesto, a ja sam proglašen za najboljeg golmana. Godinu dana kasnijem prelazim u Donji Srem, gde mi je trener bio Tomislav Ćirković, a nešto kasnije Goran Kovačević i Želimir Bašić. Iste godine, čuveni Fudbalski klub Milan organizuje svojevrsni petodnevni kamp na Adi Ciganliji, gde sam proglašen za najboljeg golmana u svom godištu.

Za talentovanog golmana saznala je i Crvena zvezda. Međutim, do saradnje nije došlo. Tradicionalni „Uskršnji kamp“, bečkog Rapida donosi preokret u fudbalskom razvoju Milana Đuričića.

– I na tom kampu, koji je bio početkom aprila, bio sam najbolji – nastavlja mladi golman – Nešto kasnije odradio sam prve treninge i po mišljenju fudbalskih stručnjaka, ostavljam odličan utisak. Trenutno sam u omladinskoj ekipi (U 18). Treniram u klubskoj „Golmanskoj akademiji“, na čuvenom stadionu „Erns Hapel“ četiri dana u nedelji, ponekad i dva puta u toku dana. Stanujem kod tetke u Beču. Usavršavam nemački jezik, a u slobodnom vremenu džogiram i igram basket. Prezadovoljan sam pažnjom koja mi se poklanja i želeo bih da tako i ostane. Inače, uzor mi je slavni golman Milovan Jakšić, koji je u fudbalskoj javnosti najviše poznat po sjajnim odbranama na Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930.

Ko zna, možda ćemo i Milana Đuričića gledati na jednom od sledećih prvenstava !?

Izvor: sportin.biz

Podeli.

Ostavite komentar

one × five =

Created by smartcode