Mega pobedila Krku u produžetku utakmice

0

Prvenstvena utakmica 12. kola košarkaške ABA lige između „MEGA LEKS“-a – „KRKE“ iz Novog Mesta (Slovenija) završena je pobedom domaće ekipe u produžetku utakmice 84:77 (16:26) – (28:14) – (14:19) – (13:12) – (13:6). Delegat na utakmici Miljuš Predrag iz Srbije. Sudije na meču su bili: Hordov Tomislav iz Hrvatske, Vovk Tomislav iz Hrvatske i Mitrovski Igor iz Makedonije.

Dramatična utakmica gde su se u vođstvu smenjivale obe ekipe.Domaća ekipa je u prvoj četvrtini igrala veoma loše da bi u nastavku meča potpuno sredili svoje redove i igrali onu svoju poznatu napadačku i veoma atraktivnu igru.

Dejan Milojević: „Prezadovoljan sam pobedom jer u sezoni su nekad bitnije pobede kad ne igrate dobro. Ovog puta odbrambeno smo bili jako dobri tri četvrtine i u produžetku, ali je u tom segmentu igre prva četvrtina bila loša jer smo primili 26 poena. Sve ostalo je bilo na našem prepoznatljivom nivou ove sezone. Naterali smo Krku na 21 izgubljenu loptu i to je bio ključ pobede uz očajan šut za tri poena i to naših glavnih igrača Luvavua i Ivanovića. Međutim, i oni su dali svoj doprinos u odbrani, mislim da smo bili dovoljno hrabri i priveli utakmicu kraju na pravi način. Sad imamo skor 9-3 i koliko god da sam optimista, ne mogu da kažem da sam baš ovo očekivao, ali neću uopšte da razmišljam o kraju sezone nego da idemo utakmicu po utakmicu i da dobijemo koga god možemo“.

Mega Leks je posle 11. kola na deobi 2. mesta u ligi sa 8 pobeda i 3 poraza dok je Krka na deobi 5. mesta sa skorom 6-5. U ABA ligi je Mega do sada odigrala 4 meča sa Krkom a skor je 3-1 u korist ekipe Dejana Milojevića. Poslednji susret je odigran u 22. kolu prošle sezone kada je Mega u Sremskoj Mitrovici slavila sa 81:67.

Ekipa Krke je u produžetku utakmice pala u tempu što su igrači Mege vešto iskoristili i zabeležili nove bodove u ABA ligi.

Mega Leks: Simić, Aranitović 5, Đoković, Jaramaz 14, Veljković, Ivanović 13 (4 asistencije, 5 skokova), Pavlović, Luvavu-Kabaro 20 (9 skokova), Kaba 10 (6 skokova), Simeunović 4 (9 skokova), Nikolić 3 i Janković 13 (12 skokova).
Trener Dejan Milojević.

izvor: sirmiuminfo

Podeli.

Ostavite komentar

seventeen − six =

Created by smartcode