Kajak: Prijem za mlade kajakaše Vala u Gradskoj kući

0

Sremska Mitrovica. Izvanredni uspesi koji su mladi kajakaši Vala u sastavu reprezentacije Srbije postigli na nedavno održanom juniorskom prvenstvu Evrope u Rumuniji, bili su razlog da načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić u Gradskoj kući primi mlade takmičare, rukovodstvo i stručni štab KK Val.

Tom prilikom načelnik Nedić čestitao je mladim takmičarima Vala na izvanrednom uspehu, posebno Mariji Dostanić na osvojenoj bronzanoj medalji i zahvalio se takmičarima što su na najlepši način prezentovali svoju zemlju i naš grad.

„Kajakaški klub „Val“ koji je prošle godine bio najuspešniji klub na teritoriji našeg grada nastavlja sa izuzetnim uspesima, koji su ne samo njihovi lični i uspeh kluba, već celokupnog mitrovačkog sporta. Grad Sremska Mitrovica će i u narednom periodu nastaviti da pomaže KK „Val’’ onako kako to najbolje može i ume, najpre finansijski, ali i sprtskom opremom, kako bi takmičari imali što bolje uslove da se pripreme za evropska i svetska takmčenja’’, rekao je Nedić.

Predsednik Milković zahvalio se načelniku na prijemu i pomoći koju je grad pružio, bez koje ne bi bilo ovih uspeha.
,,Klub već dosta dugo radi na masovnosti i kao posledica toga došlo je do rezultatskog pomaka, kao najbolji primer toga jeste bronza na Evropskom prvenstvu”, rekao je dr Predrag Milković.

Marija Dostanić bronzana medalja K-1 500m.
Aleksa Turudić, Marko Mihajlović K-2 1000m. VIII mesto u finalu
Zdelar Bojan K-4 1000m. IX mesto u finalu
Petar Milković K-1 1000m. V mesto u polufinalu
Bugarski Zorana K-1 1000m. V mesto u finalu

Izvor: sirmiuminfo.rs

Podeli.

Ostavite komentar

three × four =

Created by smartcode