Kadeti Srbije se u Rumi pripremaju za Evropsko prvenstvo

0

Muška rukometna kadetska reprezentacija Srbije počela je u petak 29. jula pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se održava u Hrvatskoj, od 11. do 21. avgusta.

Prvi deo priprema najbolji mladi igrači, rođeni 1998. godine, odrađuju u Rumi i biće u našem gradu do 3. avgusta.

Treneri Nenad Maksić i Aleksandar Savić su se opredelili za 18 igrača od kojih će 17 putovati na Evropsko prvenstvo. Na spisku reprezentacije je i jedan rukometaš iz naše opštine, Marko Došen član šabačke „Metaloplastike“ i dojučerašnji igrač hrtkovačke „Sloge“.

Pripreme kadetske reprezentacije Srbije finansijski je podržala i Opština Ruma. Iz opštinskog budžeta izdvojeno je 100.000 dinara za sufinansiranje boravka u Rumi.

Trener Srbije i bivši proslavljeni reprezentativac Nenad Maksić smatra da bi i druge lokalne samouprave trebale da slede primer Opštine Rume i pomognu mlađe selekcije.

kadetirukometruma3
„Fenomenalne uslove imamo u Rumi i veoma smo zahvalni ljudima u Opštini Ruma što su prepoznali potrebu da pomognu ove mlade momke. Ova generacija inače važi za jednu od talentovanijih. No, idemo korak po korak i cilj nam je da u Hrvatskoj prođemo u grupnu fazu, a zatim ćemo stremiti ka većim uspesima. Igrači su zdravi, postoje neke manje „rukometne“ povrede, ali sve u svemu, zdravi smo. Vodićemo na Evropsko prvenstvo 17 igrača, mada postoji mogućnost i da odemo sa svih 18 rukometaša, koliko ih je sada na pripremama“, izjavio je Maksić.

Kapiten kadetske reprezentacije Srbije Milan Jovanović veruje da srpski tim može do medalje.
kadetirukometruma2
„Prva utakmica će sigurno biti najteža. Očekuje nas duel sa Poljacima i moramo odmah biti na visini zadatka. Svi momci imaju veru u naš kvalitet i zajedno priželjkujemo medalju. Međutim, moramo kvalitetno odraditi trenažni proces i ovde u Rumi i drugi deo priprema u Beogradu. Samo 100% spremni možemo do uspeha“, istakao je Jovanović.

Srpski tim će na Evropsko prvenstvo otputovati 10. avgusta. Orlići se nalaze u grupi D sa Nemačkom, Poljskom i Portugalijom.

Podeli.

Ostavite komentar

three × 4 =

Created by smartcode