Inđijski kadeti šampioni Srbije u američkom fudbalu

0

Ekipa Meridian Indians (Meridian Indians) osvojila je šampionsku titulu u kategoriji kadeta (U17), pošto je u finalu pobedila vršnjake iz Jagodine, ekipu Blek Hornets(Black Hornets), sa 34 : 6. Inđijcima je ovo drugi osvojeni trofej u sezoni, nakon što su titulu najboljih stekli i u okviru Pionirske fleg lige Srbije (U15).

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Aleksandar Borković koji je predvodio tim iz Inđije do pobede sa tri postignuta tačdauna trčanjem, dok je dva puta pasom asistirao hvatačima Milošu Katiću i Stanislavu Ničetinu.
Najveći utisak ostavio je napad ekipe iz Inđije, koji je tokom čitavog meča funkcionisao gotovo bez greške, oslanjajući se podjednako i na igru trčanjem i na pas igru.

Indiansi su već u svom prvom napadu uspeli da poentiraju. Iako pomalo nervozno u startu, kadeti Blek Hornetsa su u drugoj etapi povezali svoje redove i trčanjem Aleksandra Milenkovića smanjili prednost Inđije na jedan posed lopte. Ipak, odbrana Indiansa je do kraja susreta bila usredsređena te je to bilo sve što su Jagodinci postigli, iako su tokom meča imali lepe šanse da smanje rezultat, našavši se pred end-zonom Indiansa više puta.

Osim medalja i pehara za šampione i vicešampione, Srpska asocijacija američkog fudbala nagradila je, u saradnji s trenerima, i najbolje pojedince u grupama „Sever” i „Jug”. Statua najkorisnijeg igrača „Severa” otišla je u ruke Miloša Katića iz Meridian Indiansa, dok je Dejan Srećković iz ekipe Blek Hornets proglašen najboljim u grupi „Jug”.
Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) ove godine je prvi put pokrenula kadetsko takmičenje za momke uzrasta do 17 godina. Šest timova podeljeno je u grupe „Sever” i „Jug”, a nakon plej-ofa finale se održalo u Inđiji na terenu SC „Leje”, u organizaciji kluba iz Inđije i Srpske asocijacije američkog fudbala.

Podeli.

Ostavite komentar

twelve − 7 =

Created by smartcode