FK Sremac iz Vojke osvežen kreće u novu sezonu

0

Po opštem mišljenju, najprijatnije iznenađenje prošle sezone Novosadsko – sremske lige (sada Vojvođanske lige – Jug), Sremac iz Vojke, uveliko se priprema za novu sezonu.

Tekući prelazni rok vredni Vojčani koriste za osveženje (pojačanje) igračkog potencijala.

– Za sada, pojačali smo se s uglavnom mladim igračima – ističe predsednik Sremca Dušan Uzelac – Došli su nam Siniša Babić, Nenad Petrović i Nikola Vladisavljević iz BSK-a (Borča), Predrag Travica i Vladan Ninić iz staropazovačkog Jedinstva, Bojan Ivković iz Donjeg Srema i Dušan Štetić iz Radničkog (Obrenovac). Klub su napustili Filip Milošević i Gojko Knežević. Sremac je klub bogate tradicije. Bilo je perioda slabijih rezultata i posrtanja, ali, smo se uvek vraćali na mesto koje nam pripada. Ističemo se, pre svega, kolektivnom igrom, bez igrača koji bi „iskakali“. Jednostavno, igrači su odrađivali ono što je zahtevao trener Bošnjak i rezultati su došli. Maksimalno se trudimo da ispoštujemo sve ono što se dogovorimo sa igračima. Uostalom, zato je većina i ostala u klubu.

Sremac je može zadovoljiti vrlo dobrim uslovima za treniranje igrača. Naravno, uvek ima na šta bi trebalo poraditi.
dusan-uzelac,-predsednik-klubamihajlo-bosnja,-trener-sremca
– Još uvek nemamo sistem za zalivanje – nastavlja Uzelac – Gradska mreža još uvek nije došla do stadiona, a sa postojećim hidroforom to ne možemo na pravi način postići. U toku godine završićemo sve poslove oko sređivanja klubskog restorana. Sledeće godine slavimo 90 godina postojanja i nadamo se u što bolji uslovima.

Trener Mihajlo Bošnjak je drugu sezonu u Sremcu. Očigledno je uspeo da napravi prepoznatljivu igru i svoje prebogato iskustvo uspeo je da prenese igračima.

– Još uvek smo u fazi dovođenja igrača – kaže Bošnjak – Vrlo brzo ćemo definisati izgled ekipe. Za razliku od prethodnih godina, zadržali smo većinu igrača i uz ove nove i mlade fudbalere, te se nadamo da ćemo biti još jači. Imamo i više dogovorenih kontrolnih mečeva: Dunav iz Starih Banovaca, Ugrnovci, Prvi maj iz Rume… Dobro sam upoznao ovu sredinu, a znam sve izavove koje nameće ovaj rang takmičenja. Svesno sam prihvatio sve izazove.

Podeli.

Ostavite komentar

fourteen − 5 =

Created by smartcode