Donjem Sremu plene klima uređaje i belu tehniku!

0

Zbog neizmirenih dugovanja prema poveriocima nekadašnji superligaš ostaje bez bele tehnike i nameštaja

Fudbalski klub Donji Srem 2016, koji je naslednik nekadašnjeg superligaša iz Pećinaca identičnog imena, ali bez brojke u nazivu, zbog neizmirenih dugova ostaće bez nameštaja i ostale pokretne klupske imovine.

Kako prenosi sajt Pećinački info portal, novoformirani klub još nije isplatio dugove svog prethodnika, pa su ta potraživanja i dalje predmet Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici. Ova ustanova donela je nedavno zaključak o prodaji pokretnih stvari Donjeg Srema, i to zato da bi se izmirila novčana potraživanja poverioca „Pren rent“ iz Pećinaca.

Iako nije navedeno koliki je ukupni dug, naznačeno je da su se na javnoj prodaji našla četiri klima-uređaja od kojih tri koštaju po 10.000 dinara, a jedan 15.000. Tu su još kožni trosed (5.000 dinara), kao i fotelja (2.000 dinara), radni sto i stolica (1.000 dinara). Šank crvene boje košta 5.000 dinara, dok je cena kancelarijskog stola sa 15 stolica 25.000 dinara.

Ovo je samo još jedan pokazatelj u koliko jadnom stanju se nalazi srpski fudbal i zbog čega sve više igrača beži iz Srbije, a međunarodna udruženja savetuju inostrane fudbalere da ne dolaze u Superligu.

Različiti aršini
GASE SE SITNI, NAJVEĆI DUŽNICI OSTAJU

Dok je FK Donji Srem zbog dugova morao da se ugasi, a njegovom nasledniku plene klima-uređaje, fotelje i stolice, najveći dužnici srpskog fudbala Partizan i Crvena zvezda nesmetano kupuju igrače, baškare se na skupim pripremama u inostranstvu, gde se čelnici kluba čašćavaju šampanjcem. Crno-beli iz Humske trenutno duguju oko 15 miliona evra, mada ima onih koji tvrde da je taj dug između 20 i 25 miliona, dok Crvena zvezda na ime raznih potraživanja mora da uplati između 30 i 35 miliona evra. I tako je već godinama.

Podeli.

Ostavite komentar

5 + 9 =

Created by smartcode